Waarom moeilijk doen met kleren, als het makkelijk kan zonder?

Het is niet eenvoudig om even te ontsnappen aan de alledaagse hectiek. We zijn 24/7 bereikbaar, checken onze werkmail ook buiten kantooruren en als je dan een keertje serieus offline wilt gaan, dan doe je dat vaak met heel veel anderen tegelijk.

Gelukkig zijn er ook nog plekken te vinden waar ontstressen nog gewoon in de natuur zit. Onze Nederlandse stranden zijn daar het perfecte voorbeeld van. Na tien minuten zon op je lijf en een beetje zwemmen voel je het effect al! BlootGewoon! En ook heel speciaal.

Die locaties koesteren we. Niet alleen door het ter plekke schoon en netjes te houden, maar ook door deze te verdedigen tegen commerciële belangen of onwetende gemeenten. BlootGewoon is immers niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Twee miljoen mensen

Wist jij dat twee miljoen Nederlanders zo nu en dan zonder kleding genieten van de zon of het water? Sommigen doen dat thuis, anderen bij een vereniging, op het naaktstrand of in de sauna. Dat maakt Nederland erg bijzonder! BlootGewoon! genieten met respect voor jezelf, een ander en de natuur. Wij zijn er om dat in Nederland te ontwikkelen, te behouden en veilig te laten zijn.

Spreek jij je uit?

Natuurlijk ga jij wel eens naar de sauna. En dat vertel je ook je collega's. Maar vertel je hen ook dat je naar het naaktstrand gaat? Like jij de BlootGewoon! Facebook pagina? Niet iedereen is er klaar voor om zich ook op die manier bloot te geven. Die drempel is soms nog best groot. Daarom zetten wij ons in om de maatschappelijke acceptatie voor blootrecreatie te vergroten.

Activiteiten

Heb je even tijd? Zin in iets leuks? Dan regelen we graag iets bijzonders voor je. Speciale zwemdagen in het Tiki bad bijvoorbeeld. Of gezellige kampeerweekenden. En we stonden ook al eens met een sauna- en relaxruimte op een festival! We bedenken graag vernieuwende dingen om ons punt duidelijk te maken: naaktrecreatie is BlootGewoon!

Wij hebben ervaringen verzameld van meer dan 1200 locaties voor naaktrecreatie (wereldwijd). Want wie kunnen er nou beter vertellen over de kwaliteit van bepaalde stranden of sauna’s dan de leden van onze vereniging zelf? En als jij jouw ervaringen er aan toe voegt, dan help je anderen hun ideale bestemming te vinden.

Al die reviews vind je in onze app. Super handig! Zo vind je dus niet alleen alle locaties: je weet ook direct wat je kunt verwachten. En stel dat je een (in jouw ogen) geschikte nieuwe locatie tegen komt: laat het ons weten. Dan gaan we snel in gesprek met de gemeente, het recreatieschap en de (strand)beheerders om daar een officiële plek voor naaktrecreatie van te maken!

Korting voor jou

Je kunt ook lid worden van de NFN. En omdat wij het fijn vinden als je dat doet, regelen wij leuke kortingen voor je. Voor wat, hoort wat! Wat dacht je van voordelig saunabezoek, een massage of zorgverzekering? En we hebben nog meer korting in onze webshop. Zo verdien jij je lidmaatschap op een leuke manier weer terug. Dat vinden wij ook BlootGewoon!

Belangenbehartiging

Wij maken ons sterk voor fijne, veilige en schone plekken waar je je niet druk hoeft te maken over een outfit. Zo kun jij (en twee miljoen andere Nederlanders) Prettig Bloot recreëren. We praten daarover met gemeentes en overleggen met beheerders van recreatiegebieden. En we gaan ook graag met jou in gesprek: wat zijn jouw wensen?

BlootGewoon!

Wij staan voor de BlootGewone recreant. En we laten graag overal ons gezicht zien. Je kunt ons tegenkomen op beurzen, evenementen, op Facebook en je kunt overal ter wereld samen met ons op stap met de app. Wij staan voor openheid, vrijheid en wederzijds respect. Wij willen dat iedereen de keuze heeft om bloot te recreëren en dat op eigen wijze kan doen.

BlootGewoon! is er voor iedereen die het fijn vindt om zo nu en dan bloot te ontspannen. Gewoon lekker zonnen, zwemmen, vakantie vieren of naar de sauna gaan. Met respect voor ieders keuze. Wij houden je graag op de hoogte over de mogelijkheden die er zijn om bloot te relaxen, over leuke aanbiedingen, we bieden interessant en relevant nieuws, we organiseren activiteiten en evenementen etc. Zo hebben we een zwemfeest georganiseerd en ligt ons magazine Bloot! in bijna alle supermarkten en boekhandels.

Daarnaast zorgt Blootgewoon! er ook voor dat de naaktstranden die er in Nederland zijn blijven bestaan en dat er locaties bijkomen. Als jij ons hierin wilt steunen, dan kun je via onze webshop (waar je ook allerlei leuke artikelen kunt kopen) een donatie doen. We zijn blij met ieder bedrag! Hoe meer donaties, hoe beter we ons in kunnen zetten voor het behoud en de verbetering van plekken waar je bloot kunt zijn.

Wil je meer weten? Kijk dan op: www.blootgewoonnfn.nl/doneer-voor-naaktstranden

BlootGewoon! Merk van NFN, is belangenbehartiger, informatieverstrekker én spreekbuis voor naaktrecreanten en wij zetten ons vol energie in om naaktrecreatie in Nederland te ontwikkelen, te behouden en veilig te laten zijn. Door onze lobby en door het gesprek aan te gaan willen wij de maatschappelijke acceptatie voor blootrecreatie vergroten. Respect voor persoonlijke keuzes staat daarbij voorop.

BlootGewoon! Merk van NFN  –  Vlasakkerweg 48   3811 MT Amersfoort   + 31 (0)33 – 253 30 50   info@blootgewoonnfn.nl  –  www.blootgewoonnfn.nl