Energierekening omhoog per 1 juli - Onderneem nu actie!

John Dekker - Abcoude

06-15037908 info@dhmd.nl

Je energierekening gaat 1 juli omhoog!

Wie geld wil besparen, moet echt nu in actie komen: op 1 juli gaat de energierekening omhoog. Je hebt vast wel gehoord dat vanwege de aardbevingen in Groningen minder gas uit de grond wordt gehaald. Dat is de reden waardoor we nu Russisch gas in moeten kopen. En dat gas is duurder. Zo simpel ligt het.

Delta (uit Zeeland) kwam deze week als eerste energiebedrijf met het slechte nieuws voor Nederlandse huishoudens. De rest zal de komende tijd volgen. Gelukkig ben jij nu gewaarschuwd en kun je actie ondernemen!

Zet je prijzen vast voor langere tijd

Opvallend is dat de gasprijs voor nieuwe contracten met een vaste prijs vanaf 1 juli lager is dan de variabele. Voorheen was het juist omgekeerd. Een klant met een nieuw contract met een vaste prijs is gemiddeld 40 euro per jaar goedkoper uit bij energieleverancier Delta.

Vorig jaar waren de klanten die voor een variabel tarief hadden gekozen nog spekkoper. Dat scheelde op 1 juli 2016 liefst 117 euro! Dit was het laagste prijsniveau in twaalf jaar: daarna zijn de prijzen gestegen. Op 1 januari ging de variabele energieprijs al omhoog met 15 euro voor een huishouden met een gemiddeld energieverbruik. Nu volgt de volgende verhoging.

Zuiniger stoken kan helpen

Interessant om te weten is dat Delta er vanuit gaat dat consumenten minder gas verstoken door zuinigere cv ketels en betere isolatie. De stijging die Delta voorspiegelt blijft om die reden beperkt tot net geen €70 bij een gebruik van 1.450 kubieke meter gas. Wie meer verbruikt, betaalt uiteraard meer.

Nu je weet dat deze prijsverhogingen er aan zit te komen, is het voor jou nu echt heel erg interessant om zo snel mogelijk over te stappen naar een andere leverancier en een lang(er) contract af te sluiten.

Hoe kun je overstappen?

Op basis van de gegevens die op je laatste jaarnota staan kun je kijken hoeveel je kunt besparen (die kans is namelijk erg groot). En daarna is overstappen een fluitje van een cent! Je regelt het via deze link. Hier moet je echt even tijd voor vrijmaken. Je doet je bankrekening een groot plezier mee: dat zie je meteen aan je energierekening!

PLUS: Wie voor 1 augustus overstapt maakt ook nog eens kans op kaartjes voor het concert van John Legend in de Ziggo Dome! Dus regel vandaag nog jouw nieuwe contract!

One thought on “Je energierekening gaat 1 juli omhoog!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *