Verhuizen zonder stress!

John Dekker - Abcoude

06-15037908 info@dhmd.nl

Verhuizen zonder stress!

Gefeliciteerd! Je bent van plan om te gaan verhuizen! Dat is een enorm spannende, maar ook vermoeiende tijd. Er zijn maar weinig huizen waar je écht alleen de dozen maar hoeft uit te pakken. Hoe handig je ook bent: zo’n verandering kan de nodige druk met zich mee brengen. Wij helpen je graag een handje!

Niet met het noeste handwerk overigens. Vaak moet er in een nieuw huis flink geschuurd, geschilderd, behangen, getimmerd en schoongemaakt worden. Wellicht heb je een installateur nodig om nieuwe groepen voor elektriciteit aan te maken. En als je denkt dat dat alles is: er moeten nieuwe gordijnen, kastjes, keukens, meubels en (led-)lampen komen. Heb je een elektrische auto? Dan heb je wellicht een laadpaal nodig. En dan de tuin nog. Vervelen is er niet bij!

Dubbele lasten

Wanneer je gaat verhuizen ontkom je er haast niet aan dat verschillende kosten tijdelijk extra in rekening kunnen worden gebracht. Idealiter zet je het contract van je oude huis stop met de sleuteloverdracht op het nieuwe adres. Maar meestal lukt dat niet. Probeer die periode zo kort mogelijk te houden. Het scheelt in je huur/hypotheek en dus ook voor je voorzieningen (gas, licht, kabel, telefoon).

Wij helpen je graag met onze verhuisservice. De administratieve rompslomp waar je hoofd niet naar staat nemen wij van je over. Want voor al dat werk heb je nu eenmaal gas, water en licht nodig. Dat is essentieel. En in een iets later stadium wil je ook weer internetten en tv kijken. Hoe regel je dat het beste? En hoe vind je voordelige contracten? Dat is dus onze specialiteit.

Gas en elektriciteit

Warm water om schoon te maken en stroom om je schuurmachine aan het werk te zetten: gas en licht heb je nodig. Da’s logisch. Als je nieuwe huis stadsverwarming heeft, hoef je alleen maar een contract voor stroom af te sluiten. Heeft je nieuwe huis geen stadsverwarming, dan heb je een contract nodig voor gas en licht. Plus eventueel een tweede leverancier voor je elektrische auto. Je hebt dan twee opties: je kunt je huidige contract meenemen naar je nieuwe huis, of overstappen naar een andere energieleverancier. Een nieuw huis levert ander stroomverbruik op, om maar wat te noemen, dus je oude leverancier hoeft niet per definitie de voordeligste te zijn. Reken het uit, of laat het uitrekenen: dan zie je vanzelf of het verstandig is om over te stappen.

Water

Tijdens al dat harde werken is een kopje koffie of thee natuurlijk geen overbodige luxe. En om schoon te maken is water uiteraard ook onontbeerlijk. Gelukkig is er in iedere regio slechts één van de tien waterbedrijven actief. Daardoor is het erg makkelijk om je waterzaken te regelen. Elk waterbedrijf bedient een specifieke regio. Blijf je in dezelfde regio wonen, dan moet je je nieuwe adres doorgeven aan je huidige waterbedrijf. Verhuis je naar een andere regio, dan meld je je af bij je huidige waterbedrijf. En je meldt je weer aan bij het waterbedrijf in je nieuwe regio (zie onderaan de pagina). Ook dit regelen we voor je.

Kabel, internet en telefoon

Na al dat verhuisgedoe is er niets lekkerder dan op de bank neer te ploffen en naar een lekkere film te kijken, je status op Facebook bij te werken en even te bellen met je vrienden om ze te bedanken voor hun hulp. Maar dat moet wel geregeld worden!

Leveren je huidige leveranciers ook op het nieuwe adres? Is je contract op het moment van verhuizen nog niet vrij (meestal na een of twee jaar)? Dan moet je dat abonnement mee verhuizen. Leveren ze niet op het nieuwe adres? Dan mag je je contract stopzetten. Je moet dan wel vaak een kopie van de huur- of koopovereenkomst laten zien.

Als je kunt switchen is dit een goed moment. Een andere postcode levert andere mogelijkheden op. Zit je bij voor internet bij Ziggo, maar wil je glasvezel van KPN of Telfort? Wil je vanaf nu tv kijken via KNIPPR? En bel je alleen nog maar mobiel? Of wil je gewoon een alles in een pakket? Leg de mogelijkheden even naast elkaar. Soms levert het sneller internet, goedkopere telefonie of meer zenders op. O ja: en als je een vaste telefoonlijn hebt, moet je even opletten. Een switch moet dan altijd via de nieuwe aanbieder lopen!

En dan dit nog: sommige providers brengen verhuiskosten in rekening. Soms een paar tientjes.

Meestal hebben contracten voor internet, bellen en tv een looptijd van één jaar. Hierna kun je direct opzeggen, met een opzegtermijn van 30 dagen. Als je tegelijk met je verhuizing wilt overstappen dan vraag je een nieuw abonnement aan en zeg je het huidige contract op.

Wanneer moet je beginnen met regelen?

Of je nou overstapt naar een andere leverancier of niet, regel je verhuizing zo vroeg mogelijk. Je kunt je nieuwe adres of opzegging meestal al vanaf 6 maanden van tevoren doorgeven. Als je van energieleverancier wisselt, moet je rekening houden met een opzegtermijn van een maand. Blijf je bij dezelfde energieleverancier, geef je nieuwe adres dan uiterlijk twee weken voor de verhuizing door. Moeten er aansluitingen gemaakt worden voor kabel/telefoon/internet, dan is drie maanden wachttijd geen uitzondering!

Meterstanden noteren op de grote dag!

Bij een verhuizing moet je altijd de meterstanden van gas, water en licht noteren (maak een foto!). Doe dit op het moment van de sleuteloverdracht, zowel in je nieuwe als in je oude huis. Aan de hand van de meterstanden maken de leveranciers een eindafrekening op. Deze ontvang je uiterlijk twee maanden na de verhuisdag.

Veel succes!

Hier vind je een overzicht van de Nederlandse waterbedrijven, informatie over hun beleid rondom verhuizen en links naar hun verhuispagina’s:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *