Zomervakantie 2018 - Waar gaan we heen dit jaar?

John Dekker - Abcoude

06-15037908 info@dhmd.nl

Vakantie 2018

Droom jij al van luieren op een zonnig eiland in de Stille Zuidzee of een rondreis door de Provence? Het mag, want de leukste periode van het jaar staat weer voor de deur. Heb jij al iets geboekt? Of zoek je nog naar iets verrassends, goedkoops, of gewoon iets wat gewoon nog beschikbaar is? Of wil je een paar tips om goed voorbereid op vakantie te gaan? Ik zet een paar dingen op een rijtje! En als je een goede aanvulling hebt, dan kun je die in de reacties kwijt.

Geen stress graag!

Vakantie levert voor veel mensen stress op. Dat begint al bij het kiezen van de reisbestemming. Als je in je eentje op vakantie gaat is dat al lastig, maar als je met je geliefde of je gezin op reis gaat, wordt die keuze alleen maar lastiger. Immers: hoe meer mensen, des te meer meningen. Wat is het budget? Gaan we met de fiets, auto, bus of vliegtuig? Gaan we voor een actieve vakantie, liggen in de zon of voor een culturele reis? En wat moeten we in hemelsnaam meenemen?

Heb je nog niks geboekt? Dan hier de eerste tips: een paar sites waar je heel goed kunt slagen (want het is een oerwoud van reissites).

  • Wil je een vliegvakantie? Kijk dan op Expedia of Suntip.nl. Zij krijgen steevast hoge waarderingen van hun klanten.
  • Zie je vliegen niet zitten? Wil je ver weg? Kijk op SeaSeeTravel Zoek het dan iets dichterbij op Traveldeal.
  • Zoek je een goedkope vakantie van bijvoorbeeld Corendon of de Vakantiediscounter? Kijk dan op Energie020.nl
  • Zoek je een kasteel, boerderij, molen of een luxe villa? Kijk dan op Maxivillas
  • Wil je een auto op je vakantieadres? Op CarDelMar en Rentalcars zoeken ze voor jou op sites zoals Hertz, Sixt, Europcar, etc.

Zoek je het nog wat dichterbij of blijf je gewoon thuis? Wil je wel een paar dagen weg, maar niet al teveel geld uitgeven (en heb je kinderen) dan is Wunderland Kalkar echt een aanrader! Want laten we eerlijk zijn: heb je al eens eerder in een kerncentrale geslapen? Wees gerust: het is tegenwoordig een attractiepark (op 30 minuten van Arnhem) en echt geschikt voor jong en oud.

Maar er zijn vanuit thuis nog meer tips. Voor dagjes met de trein kun je kijken of er kortingacties zijn op Treinreiziger.nl. Of wil je je verblijf thuis opleuken met een leuk concert? Kijk dan op Ticketmaster.nl.

Er zijn natuurlijk nog veel meer sites waar je vakanties kunt vinden, maar uiteindelijk kom je toch vaak bij de zelfde aanbieders terecht. Dat is een gegeven. En dat hoeft ook helemaal geen punt te zijn. Het is immers al lastig genoeg om een keuze te maken. Je kunt bijvoorbeeld ook gewoon bieden op Hotelkamerveiling.nl. Dan hoef je niet meer zoveel na te denken. Vakantiestress vermijden is immers ook een mooi streven!

De tweede tip:

Als je op vakantie gaat, dan is het goed om nog even door je medicijnvoorraad te lopen. Een pakje paracetamol, iets tegen reisziekte of malaria (als je ver weg gaat). Ga je op een bijzonder(e) verre reis, dan zijn inentingen misschien noodzakelijk. Check daarvoor de GGD! Maar ook zaken als zonnebrandcrème, mini-deo’s/shampoo/tandpasta, condooms (voor je kinderen) vind je op Drogisterij.net of Drogisterijplus.nl of Voordeeldrogisterij.nl. En vergeet niet een paar boeken of tijdschriften mee te nemen! Op vakantie heb je er meestal tijd en zin in!

Tot slot de laatste tips:

Vergeet niet een kortlopende of doorlopende reisverzekering af te sluiten! Helaas komt het nog steeds erg vaak voor dat vakantiereizigers van een dure kermis thuiskomen na (bijvoorbeeld) een ongeluk. Voor een klein bedrag heb je de ellende die daar uit voort kan komen afgedekt. En zoek je een hulp bij pech onderweg? Dan is natuurlijk de ANWB. Maar: het is goed om te weten dat je met Allianz Pechhulp een alternatief hebt op dit gebied!

En om je zomervakantie van 2018 echt goed te laten beginnen…..

Leuke vakantie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *